Skip to content

Wat is Squease?

Waar komt het idee voor Squease vandaan?

Squease is bedacht door vier ontwerpers; Andy Brand, Katrien Ploegmakers, Sheraz Arif and Menno Kroezen. Zij studeerden Industrial Design Engineering aan het Royal College of Art and Design in Londen, waar Squease het resultaat was van hun afstudeerproject.

Bekijk de video met het hele verhaal achter Squease en lees hier meer over Squease en het team achter Squease.

Wat betekent de naam Squease?

Het woord SQUEASE is een samenstelling van de Engelse woorden SQUEEZE en EASE. ‘Squeeze’ betekent stevige knuffel en ‘ease’ betekent ontspannen of kalmeren. Squease is dus een stevige knuffel om te ontspannen!

Wat is het verschil tussen een verzwaard vest en een Squease drukvest?

Squease zorgt, net als verzwaarde vesten, voor een diepe druk op het bovenlichaam. Squease gebruikt hiervoor echter geen gewicht, maar luchtdruk. Het drukvest is eenvoudig op te pompen met het handpompje, zodat de gebruiker zelf de hoeveelheid druk kan bepalen en reguleren. Door het werken met luchtdruk is het vest lekker licht, opvouwbaar en gemakkelijk mee te nemen, zodat je het altijd bij de hand hebt wanneer nodig.

Een verzwaard vest VS een Squease vest:

 • Een verzwaard vest is vaak te zwaar voor kinderen, het zijn namelijk geen bodybuilders 😉 Een verzwaringsvest weegt tussen de 2 en 6 kilo. Het drukvest is lichtgewicht, het weegt nog minder dan 250 gram. We horen wel eens dat kinderen een verzwaard vest niet zo fijn vinden omdat het te zwaar voor ze is. Ook kan het zorgen voor slechter evenwicht in kleine kinderen.
 • Een verzwaard product wordt vaak alleen binnenshuis gebruikt omdat het zwaar is en dus moeilijk is om mee te nemen. Het drukvest is lichtgewicht en is opvouwbaar, dus kan makkelijk worden meegenomen.
 • Een verzwaard vest geeft vooral druk van boven op de schouders, het drukvest geeft druk rondom het hele bovenlichaam.
 • Een verzwaard vest kan niet de hele dag worden gedragen i.v.m. gewenning aan het gewicht en het constant meedragen van de kilo’s. Hierdoor moet je het vaak aan en uit doen. Dit zorgt weer voor nieuwe prikkels voor de drager en dat is vaak teveel gevraagd op een moeilijk moment. Het drukvest kan de hele dag onopgepompt worden gedragen en kan pas worden opgepompt wanneer nodig zonder het toevoegen van de prikkels van het aan doen.
 • Een verzwaard product geeft één bepaalde hoeveelheid druk die je niet gemakkelijk kunt afwisselen. Met het drukvest kun je de hoeveelheid druk zelf regelen wanneer je wilt door het verder op te pompen en weer leeg te laten lopen.
 • Een verzwaard vest is dik en zwaar waardoor het vaak over de kleding wordt gedragen en iedereen het kan zien. Het drukvest is heel dun (zelf als het is opgepompt), waardoor het makkelijk onder kleding kan worden gedragen. Hierdoor zie je het niet of nauwelijks. (Het drukvest kan ook in een speciaal capuchonvest worden geritst)
 • Met het drukvest kun je comfortabel slapen omdat je het pompje kunt afkoppelen. Omdat het vest om je lichaam zit kun je er makkelijk mee slapen en draaien en blijft het de hele nacht op zijn plek. Een verzwaard product zoals een deken kan van je afschuiven als je draait en wordt afgeraden om mee te slapen door het gewicht.

Wat is Squease?

Bekijk de video en ontdek wat Squease is binnen 2 minuten!

Squease is een opblaasbaar drukvest ontworpen voor mensen met bijzonderheden in de sensorische informatieverwerking, zoals onder andere voorkomt bij mensen met autisme, ADHD, hooggevoeligheid of een verstandelijke beperking.

Door het drukvest op te pompen komt het strakker te zitten en geeft het een gelijkmatige druk op het bovenlichaam, vergelijkbaar met een stevige knuffel. Stevige drukprikkels geven een prettig, veilig en beschermd gevoel. De druk heeft een regulerend effect en helpt om binnenkomende prikkels beter te verwerken en te integreren. Het vest kan helpen een overprikkeld of ‘angstig’ zenuwstelsel te kalmeren, beter om te gaan met stress en angst, probleemgedrag te verminderen en driftbuien te voorkomen, beter te concentreren of sneller in slaap te vallen.

Wat is Diepe Druk?

Lees hier een uitgebreide uitleg over prikkelverwerking en diepe druk.

Diepe druk is het geven van stevige druk op het lichaam waardoor het centrale zenuwstelsel beter in staat is om zintuiglijke prikkels te verwerken en te integreren. Iedereen heeft een natuurlijke behoefte aan veiligheid, geborgenheid en warmte. Dat diepe druk een rustgevend effect geeft is niets nieuws. Denk bijvoorbeeld aan het effect van een stevige knuffel wanneer je overstuur bent, of aan het inbakeren van onrustige baby’s. Personen die prikkelverwerkingsproblemen hebben en zich vaak onrustig of angstig voelen, kunnen veel baat hebben bij diepe druk. Het helpt om een overprikkeld of ‘angstig’ zenuwstelsel te kalmeren en het geeft een veilig en beschermd gevoel.

Het regulerende effect van diepe druk
Diepe druk heeft een regulerend effect op de prikkelverwerking en alertheid. Het heeft een kalmerende en rustgevende werking bij overprikkeling en kan bij onderprikkeling de alertheid en concentratie verhogen. Hierdoor kun je beter omgaan met stress en overprikkeling, kun je je beter concentreren en sneller in slaap vallen en ook kunnen driftbuien verminderen. Het regulerende effect van diepe druk werkt door tot 1 à 2 uur nadat de drukprikkels zijn gegeven.

Wat is Sensorische Integratie (SI) / prikkelverwerking?

Lees hier een uitgebreide uitleg over prikkelverwerking en diepe druk.

Prikkelverwerking / Sensorische Integratie
Een prikkel is informatie die binnenkomt via onze zintuigen; zien, horen, ruiken, proeven en voelen, via ons lichaam (externe prikkels)  of onze gedachten (interne prikkels). Deze informatie wordt verwerkt in onze hersenen zodat we er op kunnen reageren. Dit proces heet sensorische informatieverwerking, ook wel prikkelverwerking genoemd.

Problemen in de prikkelverwerking / Sensorische Integratiestoornis
Een Sensorische Integratiestoornis (SI) is een neurologische aandoening die problemen veroorzaakt met het registreren en verwerken van zintuiglijke informatie en het reageren daarop. Personen met problemen in de prikkelverwerking hebben vaak een andere filter op de prikkels die ze binnenkrijgen. Zij kunnen soms zeer sterk of juist niet of nauwelijks reageren op prikkels en hebben moeite met onderscheid maken tussen hoofdzaken en bijzaken. Dit kan leiden tot angst, stress en zintuiglijke overprikkeling, problemen geven bij het concentreren omdat je snel bent afgeleid of zorgen voor een druk en vol hoofd.

Voor wie is Squease?

Is het drukvest enkel voor mensen met autisme of ADHD?

Het drukvest is niet alleen geschikt voor mensen met autisme of ADHD. Ook mensen zonder deze diagnoses kunnen veel profijt hebben van het drukvest, bijvoorbeeld als je vaak druk bent in je hoofd, moeilijk kunt concentreren, last hebt van paniekaanvallen of slecht kunt slapen.

 • Word je onrustig of gestrest van alle (zintuiglijke) prikkels die je te verwerken krijgt?
 • Ben je snel afgeleid en vind je het moeilijk je te concentreren?
 • Heb je moeite om in slaap te vallen omdat er nog zoveel gedachten in je hoofd rondgaan?
 • Heb je het idee dat je niet goed de begrenzing van je eigen lichaam kunt aangeven?
 • Vind je het moeilijk om overgangen te maken tussen twee activiteiten?
 • Ga je zelf vaak op zoek naar stevige druk op je lichaam (bv. stevig knuffelen, liggen onder zware dingen, strakke kleding dragen)?

… dan is Squease wellicht ook iets voor jou!

Voor welke leeftijden is het Squease vest geschikt?

Squease drukvesten zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en ouder, tieners en volwassenen. We adviseren om voor het bepalen van de juiste maat drukvest onze maattabel te gebruiken en niet de leeftijd van de gebruiker.

Bepaal je maat op onze maten pagina.

Wie kan baat hebben bij het drukvest?

Kinderen, tieners en volwassenen met prikkelverwerkingsproblemen kunnen baat hebben bij het gebruik van een drukvest.

Het Squease drukvest wordt met succes gebruikt bij mensen met:

 • Angsstoornissen
 • Asperger Syndroom (AS)
 • Attention Deficit Disorder (ADD)
 • Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD)
 • Autisme Spectrum Stoornis (ASS)
 • Burn-out
 • Dementie
 • Gilles de la Tourettes
 • Hooggevoeligheid / Hoogsensitiviteit (HSP)
 • Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)
 • Ontwikkelingsachterstand
 • Pervasive Developmental Disorder (PDD / PDD-NOS)
 • Proprioceptieve Stoornis
 • Sensory Integration Disorder (SID)
 • Sensory Processing Disorder (SPD)
 • Slaapstoornissen
 • Syndroom van Down
 • Verstandelijke beperking
 • Whiplash

Wanneer u twijfelt over het toepassen van diepe druk, of geen ervaring heeft met diepe druk, raadpleeg dan een (ergo)therapeut of medisch professional die bekend is met diepe druk en Sensorische Integratie (SI), of neem contact met ons op.

Hoe kan ik mijn Squease vest gebruiken?

Heeft het drukvest invloed op mijn ademhaling?

Het drukvest is zo ontworpen dat de buik vrij blijft, zodat je buikademhaling niet wordt belemmerd. Het vest geeft een druk op het bovenlichaam (op de ribben), waardoor je je meer bewust wordt van je ademhaling. Hierdoor helpt het vest je te sturen van borstademhaling naar buikademhaling.

Hoe kan ik Squease het beste gebruiken?

Bekijk voor de beste resultaten onze ‘Tips voor het gebruik van Squease’ video en lees de gebruikershandleiding. Het evaluatieboekje kan je helpen om de effecten van het drukvest in dagelijkse situaties in kaart te brengen.
Meer informatie over het inzetten van een Squease drukvest vind je hier.

Hoe het drukvest te gebruiken?

 

Hier volgt een verkorte versie van de instructies:

 • Draag onder het drukvest een dun shirt.
 • Zorg ervoor dat de rits helemaal tot bovenaan wordt dichtgemaakt. Stel de klittenbanddelen zo af dat het vest losjes rond het bovenlichaam zit wanneer het niet is opgepompt en een comfortabele diepe druk geeft wanneer het wel is opgepompt. Houd een ruimte van twee tot drie vinger-breedtes aan, tussen je lichaam en het lege vest. Dit geeft een goed uitgangspunt.
 • Knijp herhaaldelijk in de handpomp om het drukvest op te pompen zodat je een comfortabele stevige druk voelt. Om het drukvest leeg te laten lopen, houd je de knop op de handpomp ingedrukt.
 • De handpomp heeft een ingebouwd ventiel dat het drukniveau in het vest limiteert. De kindermaten XXS en XS hebben een tweede veiligheidsventiel dat overdruk uit het vest laat. Het is daarom niet mogelijk om met de bijgeleverde handpomp het vest te ver op te pompen.
 • Met de koppeling in de luchtslang kan het pompje worden afgekoppeld nadat het vest is opgepompt. Druk op het knopje en trek de twee delen van het koppelstuk van elkaar. Het ventieltje sluit dan en het drukvest blijft opgepompt!
 • We raden aan het vest ongeveer 20 minuten lang (stevig) opgepompt te houden en het daarna ook weer minimaal 20 minuten leeg te laten voordat het opnieuw wordt opgepompt. Het kan zijn dat je het prettig vindt om gedurende een kortere of langere periode druk te ervaren. Het kan geen kwaad om het vest langer dan 20 minuten opgepompt de laten.
 • Denk voordat je Squease gaat inzetten tijdens je dagelijkse bezigheden na over wanneer je je gestrest, angstig of overprikkeld voelt.
 • Introduceer het drukvest geleidelijk zodat je kunt wennen aan de nieuwe ervaring van stevige druk op je bovenlijf.
 • Wanneer je een jonge Squease gebruiker of iemand met een verstandelijk beperking begeleidt, geef haar of hem dan hints op momenten dat het vest kan worden opgepompt of weer leeg gelaten kan worden. Probeer hen zoveel mogelijk zelf te laten doen, zodat ze zelf ervaren dat ze invloed hebben op de hoeveelheid druk. Let altijd goed op de reactie van degene die het vest draagt.
 • Het lichtgewicht drukvest kan in principe de hele dag gedragen worden onder je eigen kleding of in een Squease capuchonvest. Zodat je het altijd bij de hand hebt wanneer nodig.
 • Wanneer je twijfelt of geen ervaring hebt met het toepassen van diepe druk, raadpleeg dan een (ergo)therapeut of medisch professional die bekend is met diepe druk en Sensorische Integratie (SI) voordat u het Squease drukvest gaat gebruiken.

Hoe lang moet ik het vest opgepompt laten?

We raden aan het vest ongeveer 20 minuten lang (stevig) opgepompt te houden en het daarna ook weer minimaal 20 minuten leeg te laten voordat het opnieuw wordt opgepompt.

Het kan zijn dat kortere of langere opblaasperiodes beter zijn voor jou. Probeer zelf welke duur voor jou het beste effect heeft. Als je merkt dat je het prettig vindt om het vest langer dan de aanbevolen 20 minuten opgepompt te laten – bijvoorbeeld omdat de activiteit die je spannend vindt langer duurt – kan het geen kwaad om het vest langer opgepompt te laten.

Kan ik het drukvest ook te ver oppompen?

Het is niet mogelijk het drukvest met het bijgeleverde handpompje te ver op te pompen. Voor de veiligheid van de gebruiker heeft de handpomp een ingebouwd ventiel dat het drukniveau in het vest limiteert.

LET OP! Pomp het drukvest NOOIT op met een ander apparaat dan de pompen die geleverd zijn door Squease Ltd.

Kan ik het vest onder mijn kleding dragen?

Het vest is prima te dragen onder je eigen kleding. Doordat het vest ook relatief dun blijft wanneer het is opgepompt, zie je het nauwelijks wanneer je er een capuchonvest, trui of blouse overheen draagt. Zodra je het vest hebt opgepompt kun je het pompje loskoppelen. Het drukvest draagt prettig met een dun shirt eronder.

Hoe kan ik Squease inzetten om beter te slapen?

Goed slapen kan lastig zijn voor mensen met problemen met het verwerken van prikkels. Vaak liggen ze lang wakker; te piekeren en te malen en voelen ze niet goed dat hun lichaam moe is. Moeilijk in slaap vallen en vaak wakker worden ‘s nachts, het zijn problemen die we regelmatig terug horen. Diepe druk kan hierbij helpen. Hieronder een aantal verschillende manieren waarop het drukvest kan worden ingezet voor een goede nachtrust:

1. Het drukvest 20 minuten gebruiken tot vlak voordat je in bed kruipt

Heb je problemen met in slaap vallen ‘s avonds? Dan kan het helpen om het drukvest in te bouwen in de avondroutine. Omdat het regulerende effect van diepe druk nog tot ongeveer 1,5 uur doorwerkt na het laten leeglopen van het vest, kun je met een oppompperiode vlak voor het slapen gaan heerlijk ontspannen. Door het vest voel je je lichaam beter en ‘zit je minder in je hoofd’. Zo kun je in alle rust lekker in slaap vallen.

2. Met het drukvest opgepompt aan in slaap vallen

Sommige gebruikers geven er de voorkeur aan om met het vest aan in slaap te vallen. Eventueel kan het vest daarna door iemand anders worden leeg gelaten. Soms gaan ouders bijvoorbeeld 30-45 minuten later nog even kijken om het vest leeg te laten lopen of uit te trekken.

3. Houd het vest de hele nacht opgepompt aan

Word je vaak wakker ‘s nachts en heb je dan moeite om weer in slaap te vallen? Squease gebruikers geven aan dat op het moment dat zij weer wakker worden op het moment dat het effect van de diepe druk is uitgewerkt, er voor kiezen om het vest op te pompen op het moment dat je naar bed gaat en het pas de volgende ochtend weer leeg te laten lopen. Door de constante diepe druk prikkels zal je goed kunnen doorslapen. Het kan geen kwaad om het vest de hele nacht opgepompt te laten.

Lees hier de ervaringen van Squease gebruikers die hun vest inzetten bij het slapen:

Op welke manieren kan het drukvest worden ingezet?

Het vest kan worden ingezet afhankelijk van de momenten waarop er behoefte is aan diepe druk. Dit kan ook preventief zijn om overprikkeling, frustratie en angst te voorkomen. Sommige gebruikers zullen het vest alleen inzetten bij specifieke activiteiten of op die momenten waarop zij zich overprikkeld of onderprikkeld voelen. Anderen hebben een constante behoefte aan diepe druk omdat er gedurende een dag meerdere momenten van spanning bestaan. Zij zullen het vest op vaste tijdstippen op een dag gebruiken. Onderzoek met het vest wat voor jou het beste werkt.

Het inzetten van het drukvest kan:

 1. Tijdgebonden: het vest wordt op bepaalde tijden ingezet, bijvoorbeeld dagelijks om 10.00, 15:00 en 19:00 uur.
 2. Activiteitsgebonden: het vest wordt gedurende bepaalde activiteiten ingezet, bijvoorbeeld op school of vlak voor het naar bed gaan.
 3. Spanningsniveau gebonden: het vest wordt ingezet bij onder- of overprikkeling, bijvoorbeeld bij frustratie of stress.

of een combinatie van bovenstaande manieren.

In welke specifieke situaties wordt het drukvest gebruikt?

Lees de ervaringsverhalen om te ontdekken wanneer anderen hun drukvest inzetten.

De meest voorkomende situaties waarin Squease wordt ingezet, vind je hieronder.
Het Squease drukvest wordt gebruikt om:

 • rustig te worden en sneller te herstellen bij onrust, overprikkeling, stress en angst
 • beter om te gaan met oplopende spanning of frustratie (wachten, activiteiten op tijd klaar hebben, ruzie of onverwachte gebeurtenissen)
 • probleemgedrag te verminderen of escalatie te voorkomen (shut-down, driftbui, agressie, zelfverwonding)
 • sneller in slaap te vallen en beter door te slapen (minder liggen malen en piekeren, minder vaak wakker worden ‘s nachts)
 • het lichaamsbesef en de lichaamshouding te verbeteren
 • om de concentratie en focus te verhogen (instructies opvolgen, zelfstandig een activiteit afronden, minder snel worden afgeleid)
 • het maken van overgangen tussen activiteiten makkelijker te maken
 • zich prettiger te voelen in prikkelrijke omgevingen (in de supermarkt, op een verjaardag, in de bus, in een groep, in een drukke gang)
 • de omgeving meer als geheel te ervaren in plaats van gefragmenteerd
 • deel te nemen aan sociale situaties zoals (groeps)gesprekken en vergaderingen
 • zich in het algemeen veiliger en prettiger voelen

Het kalmerende en rustgevende effect dat wordt ervaren bij het gebruik van het drukvest, kan er ook voor zorgen dat je je in het algemeen vrolijker en opgewekter voelt.

Op welke momenten kan het drukvest worden ingezet?

Het drukvest kan op verschillende momenten worden ingezet. Dit kunnen momenten zijn van:

 1. overprikkeling (bijv. stress, frustratie, angst, paniek). De diepe druk geeft meer rust en zorgt voor een sneller herstel.
 2. preventief bij oplopende spanning of voorafgaand aan een moeilijke situatie. Diepe druk zorgt ervoor dat frustratie, onrust of overprikkeling wordt voorkomen.
 3. onderprikkeling (bijv. afwezigheid, lage concentratie). Het drukvest zorgt voor een betere alertheid en concentratie.

Hoe kan ik een Squease vest proberen?

Kan ik begeleiding krijgen bij het uitproberen van een drukvest?

Naast de video met tips en de uitgebreide gebruikershandleiding en het evaluatieboekje kunnen Squease ambassadeurs begeleiding geven bij het inzetten van het drukvest.

Wat is een Squease ambassadeur?
Squease ambassadeurs zijn zorgprofessionals (bijvoorbeeld ergotherapeuten, logopedisten of fysiotherapeuten) die ervaring hebben met sensorische informatieverwerking, het geven van diepe druk en het Squease drukvest. Heb je behoefte aan begeleiding bij het inzetten van het drukvest? Neem contact op met een Squease ambassadeur in jouw regio!

Klik hier voor Squease ambassadeurs in jouw regio.

Hoe word ik een Squease ambassadeur?
Ben je een zorgprofessional en wil je meer weten over het Squease ambassadeurschap, of ben je geïnteresseerd om Squease ambassadeur te worden? Neem dan contact met ons op via info@drukvest.nl.

Kan ik het vest een aantal weken uitproberen of huren?

Om te kijken of het drukvest ook iets voor jou is kun je het vest eerst uitproberen met onze huur-koop service.
Je kunt hier minimaal 4 weken een drukvest huren voor €50 en maximaal 8 weken voor €100. Zo heb je genoeg tijd om het vest te proberen tijdens verschillende momenten die jij moeilijk vindt.

Bevalt het vest na de huurperiode?
Dan kun je het vest de huurperiode aanschaffen en worden alle betaalde huurkosten in mindering gebracht op het aankoopbedrag! Je betaalt dus geen extra kosten als je het vest eerst wilt huren voor je het aanschaft.
Het restbedrag na een huurperiode van 4 weken is:
€325 drukvest – €50 huur = €275 of na 8 weken voor €225 is het drukvest na de huurperiode van jou

Onverhoopt niet het gewenste effect?
Mocht je na de huurperiode nog twijfelen of het Squease vest voldoende meerwaarde heeft, dan kijken we als je wilt samen hoe je het vest beter kunt inzetten voor jouw situatie.

Is het onverhoopt niet wat je er van verwacht had, dan stuur je het vest gewoon naar ons terug.

Wat gebeurt er wanneer het huurvest kapot gaat?

We zijn ons bewust dat een deel van de Squease gebruikers ruwer omgaan met het vest. Zo kan het voorkomen dat zij kauwen op het vest of het pompje. Het Squease vest is robuust en gemaakt uit hoogwaardige materialen met deze gebruikers in het achterhoofd. We willen je vragen zorgvuldig en netjes met het gehuurde vest om te gaan, maar het wel te gebruiken zoals je normaal zou doen.

De meeste vesten ontvangen wij retour in goede staat en op basis daarvan kunnen wij de huurservice blijven aanbieden. Heel soms gaat een vest kapot of wordt het teruggestuurd in erg slechte staat, waardoor we genoodzaakt zijn reparatiekosten of reinigingskosten in rekening te brengen. We proberen te vermijden om extra kosten in rekening te moeten brengen, dus wil je het vest huren voor een gebruiker met extremer gedrag dat je met ons wil bespreken voordat je gaat huren, neem dan contact met ons op.

Wat gebeurt er aan het einde van de huurperiode?

Aan het einde van de huurperiode zijn er 2 mogelijkheden:

 1. Het Squease drukvest kan worden aangeschaft

Wanneer je tevreden bent over het vest kan het na de huurperiode worden aangeschaft. Zodra je besluit over te gaan tot aankoop mag je het vest dat je hebt gehuurd houden. Dat vest staat ook al goed afgesteld op jouw lichaam. De huurkosten worden dan in mindering gebracht op het aankoopbedrag. De restfactuur zal per e-mail worden toegestuurd. Het bedrag mag worden overgemaakt op onze bankrekening.

Voorbeeld berekening koop na huur:
Je hebt voor een huurperiode van 4 weken €50 betaald, of voor 8 weken €100.
Een drukvest kost 325 euro.

De restfactuur bedraagt €325 (aankoopprijs) – €50 (huur) = €275 of €325 (aankoopprijs) – €100 (huur) = €225 .

2. De uitprobeerperiode wordt beëindigd

Als het vest niet het gewenste effect heeft, stuur ons dan een mail dat je het vest wilt retourneren. Stuur daarna het vest in een beschermende verpakking met de standaard pakketpost retour naar:

Squease
Nobelstraat 25
3262PL Oud-Beijerland
Nederland

Je krijgt een bericht wanneer je vest retour is ontvangen. Woon je in de buurt dan mag je het vest natuurlijk ook bij de receptie of op ons kantoor afgeven.

We horen graag aan het einde van je huurperiode wat je ervaringen zijn; zowel de goede als de minder goede. Daarmee kunnen we het drukvest en onze begeleiding blijven verbeteren.
We zijn bereikbaar via e-mail of op telefoonnummer 06-40168387. 

Wanneer start en eindigt de huurperiode?

De huurperiode start op de eerstvolgende dag nadat je het vest hebt ontvangen, niet de dag waarop je het vest hebt besteld of betaald. Wij houden de levering door de koerier en de startdatum bij in ons systeem. Het is niet nodig om ons te laten weten wanneer je drukvest is afgeleverd.

De huurperiode eindigt op de dag nadat de huurweken zijn verstreken. Ook op de laatste dag van de periode mag je het vest nog gebruiken en uitproberen. We sturen een mail tegen het einde van de huurperiode waarna je kunt aangeven of je het vest wilt aankopen of dat je het vest wilt terugsturen.

Kan ik het vest ergens passen?

 • Het is mogelijk om het vest te passen en ervaren op ons kantoor in Oud-Beijerland.
  Maak eerst even een afspraak via info@drukvest.nl.
 • Woon je te ver weg dan kun je ook een vest bestellen in onze webshop. We sturen het dan toe zodat je het in je eigen vertrouwde omgeving kunt passen en tot 30 dagen daarna kunt retourneren.
 • We zijn ook regelmatig met pasvesten te vinden op congressen en informatiemarkten door het land.
 • Squease ambassadeurs hebben vaak ook 1 of meerdere maten beschikbaar om te passen.

Welke maat moet ik kiezen?

Zijn er verschillende drukvesten voor mannen en vrouwen?

Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen vesten voor mannen of vrouwen. Doordat het vest kan worden afgesteld met klittenbanddelen op borst- en taillehoogte, zijn er voldoende mogelijkheden om het vest te laten aansluiten op verschillende lichaamsvormen. Vrouwelijke gebruikers vinden het vaak prettig de bovenste klittenbanddelen wat losser af te stellen. De lucht zal zich dan anders verdelen in het vest, waardoor de druk anders wordt ervaren.

Welke maat drukvest moet ik kiezen?

Het is belangrijk dat de maat van het Squease vest zorgvuldig wordt gekozen, zodat het drukvest losjes zit wanneer het niet is opgeblazen en een comfortabele, stevige druk geeft wanneer het wordt opgepompt. De vesten kunnen worden afgesteld met behulp van de klittenbanddelen aan het vest. Een te groot drukvest zal onvoldoende druk geven.

In de maattabel kun je zien welke maat drukvest bij je past. Ga dus niet automatisch uit van de standaard kledingmaat die je gewend bent te kopen.

Wat is het verschil tussen de kindervesten en de vesten voor tieners en volwassenen?

De kindervesten en de drukvesten voor tieners en volwassenen hebben een verschillend model.

 1. Het kindermodel in de maten XXS en XS heeft een stoffen voorkant, een opblaasbare achterkant en is verstelbaar in de zij en over de schouders.
 2. Het drukvest model voor tieners en volwassenen in de maten small, medium en large, is verstelbaar in de zij, heeft een opblaasbare voor- en achterkant en kan in een bijpassend Squease capuchonvest worden geritst.

Een volledige beschrijving van de producteigenschappen en verschillen tussen de kindervesten en de tieners/volwassenen vesten vind je hier.

Kan ik ook een tweedehands vest huren of kopen?

Soms komen er vesten terug uit een huurperiode of worden de drukvesten voor demonstraties vernieuwd. Deze drukvesten worden dan, nadat ze eerst zijn gereinigd, voor tweedehands verkoop aangeboden. Ze zijn in prima staat en zijn vergelijkbaar met een nieuw drukvest. Ze hebben soms lichte gebruikerssporen of een kleine reparatie ondergaan.

Een tweedehands drukvest kan met 75 euro korting (dus voor 250 euro) worden besteld in de webshop: https://www.squeasewear.com/nl/shop/afgeprijsd-drukvest/

Je kunt een tweedehands vest ook eerst huren, neem hiervoor contact met ons op.

Beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Hoe kan ik mijn vestje wassen?

Hoe kan ik het drukvest reinigen?

Het Squease drukvest kan met een vochtige (microvezel) doek worden afgenomen of met de hand en milde zeep worden gewassen in koud of lauw water. Laat het vest niet in de zon of op de verwarming drogen. Koppel voordat je het drukvest gaat schoonmaken eerst het pompje af met behulp van de koppeling in het luchtslangetje, zodat er niet per ongeluk water in het vest kan lopen.

NIET geschikt voor wasmachine of droger.
NIET wassen met wasmiddel, oplosmiddelen of in heet water.
NIET chemisch reinigen of strijken.
NIET op radiatoren hangen of blootstellen aan vuur of kunstmatige warmtebronnen.
NIET zelf wijzigingen aanbrengen aan je drukvest.
NIET naaien of stikken.
Houd uit de buurt van scherpe voorwerpen.

Hoe maak ik het handpompje schoon?

Handpompje en luchtslang
De handpomp en de luchtslang kunnen met een vochtige (microvezel) doek worden afgenomen. Dompel de pomp niet volledig onder water.

Ik heb een vraag over de kosten?

Kan ik op factuur / rekening bestellen?

Het is geen probleem om een bestelling op rekening te plaatsen.
Graag ontvangen we dan onderstaande bestelgegevens:

Factuur gegevens

Adres gegevens

Na ontvangst van deze gegevens zullen we de rekening opmaken en als PDF mailen.
Het bedrag mag worden overgemaakt op bankrekening NL48RABO0166224405 t.n.v. Squease Ltd. o.v.v. het factuurnummer.
Na betaling zal de bestelling worden toegestuurd.

Zijn er mogelijkheden om het vest te financieren?

We denken graag mee aan oplossingen om het drukvest voor iedereen betaalbaar te houden

We bieden zelf verschillende mogelijkheden aan en hebben mogelijke vergoedingen op een rijtje gezet.

Bekijk hier de financieringsmogelijkheden en vergoedingen.

Welke betaalmethoden worden geaccepteerd?

Webshop
Via de webshop kun je betalen met:

 • iDeal
 • Credit card
 • Bancontact / Mister Cash

Op factuur / rekening bestellen
Het is mogelijk om een bestelling op factuur te doen en het bedrag o.v.v. het factuurnummer over te maken op onze bankrekening.

Financieringsmogelijkheden
We denken graag mee aan oplossingen om het drukvest voor iedereen betaalbaar te houden, dus bieden we verschillende mogelijkheden aan.

Bedrijfsgegevens
Squease Limited
Torenallee 36-18
5617 BD Eindhoven
Nederland

Bank | Rabobank Eindhoven-Veldhoven
IBAN | NL48 RABO 0166224405
BIC | RABONL2U

BTW | NL850.779.078.B01
KVK | 5317292

Wat zijn de verzend- en verwerkingskosten?

De verzend- en verwerkingskosten naar een adres in Nederland zijn €8,95 incl. BTW. De verzendkosten naar België zijn €15,00 incl. BTW.
Bestel je een klein onderdeel, zoals een pompje of ventiel, dan zijn de verzendkosten €3,00 in Nederland en €6,00 naar België.

Het pakketje wordt aangetekend verstuurd met DPD. Er moet worden getekend voor ontvangst, maar mocht je niet thuis zijn dan is dat geen probleem. In dat geval zal de bezorger proberen het pakketje bij de buren af te geven of op een later moment een nieuwe afleverpoging doen.

Wat is de levertijd?

Nadat je betaling is ontvangen wordt de bestelling zo snel mogelijk opgestuurd. Je krijgt bericht wanneer je bestelling onderweg is. Over het algemeen duurt het 2-5 werkdagen voordat de bestelling wordt bezorgd.

Kan ik mijn bestelling ruilen of retourneren?

Ruilen
Je mag het vest altijd binnen 30 dagen inruilen voor een andere maat, mits het vest ongewassen, ongedragen en onbeschadigd wordt geretourneerd. Wil je je bestelling ruilen, neem dan voordat je de bestelling retour gaat sturen eerst even contact met ons op.

Retourneren
Je mag artikelen retourneren binnen 30 dagen na aankoop op voorwaarde dat de artikelen in goede conditie worden geretourneerd. Dit houdt in dat de artikelen niet beschadigd, vuil, gewassen, gewijzigd of gedragen zijn.

Indien het vest ongewassen, ongedragen en onbeschadigd wordt geretourneerd in originele staat zal het volledige aankoopbedrag worden vergoed. Natuurlijk mag je het vest passen en kijken of het goed zit, net zoals je in een kledingwinkel zou doen. Wil je het vest langer dragen en uitproberen of het werkt voor jou dan raden we ons huurprogramma aan.

Retour sturen
Als het vest retour gestuurd moet worden naar Squease, kun je het opsturen naar dit adres:

Squease
Nobelstraat 25
3262 PL Oud-Beijerland
Nederland

Houd er rekening mee dat het vest voldoende beschermd wordt verpakt, zodat het niet kan beschadigen tijdens transport.

LET OP: Vergeet niet je naam en postcode duidelijk als afzender te vermelden, zodat wij ook weten wiens vest wij retour hebben ontvangen.

Wat houden inruilkortingen in?

Sommige kinderen en tieners kunnen erg snel groeien. Ondanks dat Squease vesten ontworpen zijn om de gebruiker gedurende 4-5 jaar van “normale” groei te passen, kan het zijn dat je Squease drukvest niet meer past omdat je toch iets sneller groeit. Daarom hebben we het inruilprogramma, waarbij je tot 3 jaar na aankoop een mooie korting krijgt wanneer je je gebruikte Squease drukvest inruilt voor een nieuw exemplaar.

Wanneer het vest wordt geretourneerd binnen:

 • 30 dagen na aankoop – indien het vest wordt geretourneerd in ongebruikte en originele staat zal het volledige aankoopbedrag worden vergoed. Natuurlijk mag je het vest passen en kijken of het goed zit, net zoals je in een kledingwinkel zou doen. Wil je het vest langer dragen en uitproberen of het werkt voor jou dan raden we onze huurservice aan.
 • jaar na aankoop  indien het vest binnen een jaar in gebruikte maar werkende staat wordt geretourneerd krijg je 50% korting op de aankoop van een nieuw vest.
 • jaar na aankoop  indien het vest binnen twee jaar in gebruikte maar werkende staat wordt geretourneerd krijg je 40% korting op de aankoop van een nieuw vest.
 • jaar na aankoop  indien het vest binnen drie jaar in gebruikte maar werkende staat wordt geretourneerd krijg je 30% korting op de aankoop van een nieuw vest.

Deze kortingen zijn overigens geldig voor iedereen die zijn oude Squease drukvest wil inruilen voor een nieuw vest, dat mag ook gewoon dezelfde maat zijn als die je al had.

Wij zorgen ervoor dat jouw ingeruilde vest een leuk nieuw thuis krijgt!

Reparatie en garantie

Onze vesten zijn gemaakt van stevig materiaal en gaan jaren mee bij normaal gebruik. De vesten uit de eerste productieserie in 2012 zijn nog volop in gebruik. Gaat er toch onvoorzien iets kapot aan je vest, neem dan contact met ons op. We bieden garantie en hebben verschillende tips om het defect eenvoudig te verhelpen. Mocht er iets stuk gaan dan horen we dat graag, want we willen altijd leren hoe we onze vesten kunnen verbeteren.

Garantie
Op nieuwe vesten zit 6 maanden garantie en op tweedehands vesten 3 maanden. Gaat er iets kapot vanaf een half jaar (of vanaf 3 maanden bij tweedehands vesten) tot twee jaar na aankoop dan zullen we het vest of onderdeel repareren en vragen we een kleine, kostendekkende reparatievergoeding. Neem bij een kapot vest of onderdeel contact met ons op, dan kijken we samen naar een passende oplossing, je hoeft het vest niet meteen naar ons terug te sturen want vaak is het vervangen van een klein onderdeel al voldoende.

Defecten verhelpen
Is er iets kapot aan je vest? De meeste problemen zijn makkelijk zelf te verhelpen. Bekijk eerst onze tips of neem contact met ons op voor je het vest naar ons terugstuurt.

 • Is het koppelstuk stroef?
  Het koppelstuk kan stroef worden doordat het zwarte rubberen ringetje wat droog is. Dit kun je makkelijk verhelpen door wat olie op het koppelstuk te doen. Let wel op dat er geen olie in het ventiel komt want dan kan die gaan lekken.
 • Zit er een gaatje in je vest?
  We kunnen het eenvoudig plakken. Neem contact met ons op.
 • Is het slangetje gebroken?
  Het slangetje kan op maat worden geknipt of worden vervangen.
 • Is de rits stuk?
  Sluit de rits niet meer goed of springt hij van onderen open? Dan kan het zijn dat de metalen rits-trekker iets is verbogen. Door met een tangetje de rits-trekker weer dicht te knijpen is het probleem meestal al verholpen.
  Wanneer de rits echt stuk is (de tandjes of het blokje onderaan zijn kapot) dan ontvangen wij het vest graag terug en zullen we met het atelier overleggen wat de mogelijkheden zijn.
 • Lekt het vest?
  Zou je deze twee dingen kunnen testen om de oorzaak te achterhalen?
  1) Het vest oppompen en dan het pompje + slangetje in een schaaltje water houden om te kijken of er belletjes ontsnappen.
  2) Het vest oppompen en daarna het pompje afkoppelen. Het witte ventiel + slangetje onder water houden en kijken of er belletjes ontsnappen.
  Het kan namelijk zo zijn dat of het pompje, de luchtslang of het ventieltje van het koppelstukje lekt. Als dat zo is zullen we een nieuwe sturen, anders ontvangen we het vest graag retour voor onderzoek. Het kan ook zijn dat het vest leegloopt doordat er tegen het witte ventieltje wordt gedrukt nadat het pompje is afgekoppeld.

Mochten we het vest toch graag ontvangen zodat we het kunnen onderzoeken en repareren dan kunnen we je voor die periode een leenvest toesturen zodat je je vest niet hoeft te missen.

Ik heb een algemene vraag?

Ik heb een idee of tip voor Squease

Tips en ideeën zijn natuurlijk altijd welkom! Je mag ze mailen naar info@drukvest.nl.

Ik wil graag mijn ervaring met het Squease vest delen.

We proberen zo veel mogelijk ervaringen te verzamelen, zodat nieuwe gebruikers een idee krijgen van situaties waarin het drukvest kan helpen en op welke manier Squease gebruikt kan worden.

Als je een ervaringsverhaal wil schrijven, probeer dan antwoord te geven op de onderstaande vragen.
Gebruik hiervoor maximaal 200-300 woorden.

 • Wat is je voornaam, leeftijd en eventuele diagnose?
 • Op welke momenten / in welke situaties gebruik je het vest?
 • Wat is het effect van het drukvest? Voor jou en eventueel voor de mensen in je omgeving?

We willen je verhaal graag gebruiken voor op onze website en andere communicatiekanalen (bijvoorbeeld Facebook). We zouden het dan ook leuk vinden om een foto van jou en je vest bij je verhaal te plaatsen, maar natuurlijk mag je verhaal ook anoniem zijn.

Mail je verhaal naar info@drukvest.nl.

Kan ik een productfolder krijgen over Squease?

Natuurlijk kan dat! Onze productfolder kun je hier downloaden. Het is ook mogelijk om papieren productflyers te ontvangen om uit te delen aan vrienden, familie, cliënten en leerlingen. Neem hiervoor contact op via info@drukvest.nl.

Kan ik een gebruikershandleiding en een evaluatieboekje krijgen?

Natuurlijk kan dat! Onze handleiding en bijbehorend evaluatieboekje kun je hier downloaden. Het is ook mogelijk om papieren boekjes te ontvangen. Neem hiervoor contact met ons op via info@drukvest.nl.

Back To Top