Skip to content

Veelgestelde vragen over het Squease vest

Squease is bedacht door vier ontwerpers; Andy Brand, Katrien Ploegmakers, Sheraz Arif and Menno Kroezen. Zij studeerden Industrial Design Engineering aan het Royal College of Art and Design in Londen, waar Squease het resultaat was van hun afstudeerproject.

Bekijk de video met het hele verhaal achter Squease en lees hier meer over Squease en het team achter Squease.

Het woord SQUEASE is een samenstelling van de Engelse woorden SQUEEZE en EASE. ‘Squeeze’ betekent stevige knuffel en ‘ease’ betekent ontspannen of kalmeren. Squease is dus een stevige knuffel om te ontspannen!

Squease zorgt, net als verzwaarde vesten, voor een diepe druk op het bovenlichaam. Squease gebruikt hiervoor echter geen gewicht, maar luchtdruk. Het drukvest is eenvoudig op te pompen met het handpompje, zodat de gebruiker zelf de hoeveelheid druk kan bepalen en reguleren. Door het werken met luchtdruk is het vest lekker licht, opvouwbaar en gemakkelijk mee te nemen, zodat je het altijd bij de hand hebt wanneer nodig.

Een verzwaard vest VS een Squease vest:

  • Een verzwaard vest is vaak te zwaar voor kinderen, het zijn namelijk geen bodybuilders 😉 Een verzwaringvest weegt tussen de 2 en 6 kilo. Het drukvest is lichtgewicht, het weegt nog minder dan 250 gram. We horen wel eens dat kinderen een verzwaard vest niet zo fijn vinden omdat het te zwaar voor ze is. Ook kan het zorgen voor slechter evenwicht in kleine kinderen.
  • Een verzwaard product wordt vaak alleen binnenshuis gebruikt omdat het zwaar is en dus moeilijk is om mee te nemen. Het drukvest is lichtgewicht en is opvouwbaar, dus kan makkelijk worden meegenomen.
  • Een verzwaard vest geeft vooral druk van boven op de schouders, het drukvest geeft druk rondom het hele bovenlichaam.
  • Een verzwaard vest kan niet de hele dag worden gedragen i.v.m. gewenning aan het gewicht en het constant meedragen van de kilo’s. Hierdoor moet je het vaak aan en uit doen. Dit zorgt weer voor nieuwe prikkels voor de drager en dat is vaak teveel gevraagd op een moeilijk moment. Het drukvest kan de hele dag onopgepompt worden gedragen en kan pas worden opgepompt wanneer nodig zonder het toevoegen van de prikkels van het aan doen.
  • Een verzwaard product geeft één bepaalde hoeveelheid druk die je niet gemakkelijk kunt afwisselen. Met het drukvest kun je de hoeveelheid druk zelf regelen wanneer je wilt door het verder op te pompen en weer leeg te laten lopen.
  • Een verzwaard vest is dik en zwaar waardoor het vaak over de kleding wordt gedragen en iedereen het kan zien. Het drukvest is heel dun (zelf als het is opgepompt), waardoor het makkelijk onder kleding kan worden gedragen. Hierdoor zie je het niet of nauwelijks. (Het drukvest kan ook in een speciaal capuchonvest worden geritst)
  • Met het drukvest kun je comfortabel slapen omdat je het pompje kunt afkoppelen. Omdat het vest om je lichaam zit kun je er makkelijk mee slapen en draaien en blijft het de hele nacht op zijn plek. Een verzwaard product zoals een deken kan van je afschuiven als je draait en wordt afgeraden om mee te slapen door het gewicht.

Bekijk de video en ontdek wat Squease is binnen 2 minuten!

Squease is een opblaasbaar drukvest ontworpen voor mensen met bijzonderheden in de sensorische informatieverwerking, zoals onder andere voorkomt bij mensen met autisme, ADHD, hooggevoeligheid of een verstandelijke beperking.

Door het drukvest op te pompen komt het strakker te zitten en geeft het een gelijkmatige druk op het bovenlichaam, vergelijkbaar met een stevige knuffel. Stevige drukprikkels geven een prettig, veilig en beschermd gevoel. De druk heeft een regulerend effect en helpt om binnenkomende prikkels beter te verwerken en te integreren. Het vest kan helpen een overprikkeld of ‘angstig’ zenuwstelsel te kalmeren, beter om te gaan met stress en angst, probleemgedrag te verminderen en driftbuien te voorkomen, beter te concentreren of sneller in slaap te vallen.

Back To Top