Skip to content

Het was de eerste dag in een heel lange tijd dat hij zich echt op zijn gemak voelde

“Ons zoontje was altijd heel druk en onrustig, en vond het erg moeilijk zich te concentreren. Wij kwamen er na veel onderzoek achter dat hij SPD (sensory processing disorder) heeft, waardoor hij snel overprikkeld raakt.

Als hij “vol” zit, komt er niets meer binnen, en probeert hij dat overvolle gevoel kwijt te raken door heel veel te bewegen, maar ook door veel knuffels te zoeken. Bovendien konden wij hem regelmatig helemaal niet meer bereiken. Gelukkig raadde onze fantastische kinderfysiotherapeute ons aan het eens te proberen met een drukvestje (hij mocht er bij haar in de praktijk ook al een paar keer één proberen en vond het erg prettig).

Toen het drukvestje bezorgd werd, hebben we het hem meteen aangetrokken. Het effect was bijna onmiddellijk: hij werd helemaal rustig, en je zag hem ontspannen! Het was de eerste dag in een heel lange tijd dat hij zich echt op zijn gemak voelde, en dat hij niet door overprikkeling niet wist wat hij met zichzelf aan moest.

We zijn inmiddels een maand verder en de verbetering blijkt blijvend. Als het nodig is, draagt hij zijn vestje ongeveer 20 minuten en het effect blijft uren daarna voelbaar. Zijn concentratievermogen is veel beter, hij heeft veel meer zelfvertrouwen, en hij is vooral zelf erg blij dat hij niet meer de hele tijd zijn onrust weg hoeft te bewegen (al blijft het een heerlijk actief ventje). Hij voelt zich echt op zijn gemak door de diepe druk van het vestje en kan overprikkeling veel beter voorkomen en, als het toch gebeurt, verwerken.

Dit vestje is een absolute aanrader!”

– Mama Claudette

Back To Top