Skip to content

‘Het vest helpt mij met concentreren als het druk is in de klas’

‘Het vest geeft mij het gevoel alsof iemand mij een knuffel geeft’

Ik ben Delphine en heb sinds kort het Squease vest. Mijn moeder en ik zijn een middag naar Eindhoven geweest waar ik het Squease vest kon passen en met Robert heb gepraat. Robert is heel aardig en heeft verteld wanneer hij zelf ook wel eens het vest gebruikt. Dat vond ik wel grappig want ik dacht dat het alleen voor kinderen was. Hij vertelde mij meer over het vest en toen hebben we het vest mee mogen nemen om uit te proberen. Ik heb het vest de volgende dag aan gedaan naar school en dat voelde erg fijn. Het geeft mij het gevoel alsof iemand mij een knuffel geeft zonder dat er echt iemand is die het doet.

‘Ik word rustiger van binnen en kan me beter concentreren’

Op school helpt het vest mij vooral met concentreren als het druk is in de klas. Wanneer ik het vest oppomp word ik rustiger van binnen en kan ik beter concentreren. Het gepraat, geschuifel enzo in de klas vind ik dan minder erg en kan ik beter negeren. Het is net alsof mijn “aan- en uitknop” het beter doet. Ik zet dan de “geluidsknop” uit en de “concentratieknop” aan. Zonder het Squease vest werkt die knop een stuk minder goed en zoek ik vaak een rustige plek op in de school – wat niet altijd kan. Wat ik ook fijn vind aan het Squease vest is dat ik het helemaal zelf kan bepalen wanneer ik het gebruik of niet. Soms als er iets gebeurt wat ik niet leuk vind, pomp ik het snel op en dan merk ik dat ik even rustiger over de situatie na kan denken. Ik hoef dan niet weg te lopen en blijf zo wel in de groep. Op school hoeft ook niemand te weten dat ik het vest draag omdat ze het niet zien.

‘Ik merk nu andere prikkels vanuit mezelf die ik eerder helemaal niet merkte’

Ook merk ik nu andere prikkels vanuit mezelf die ik eerder helemaal niet merkte. Nu heb ik vaak dorst terwijl ik eerder nooit dorst had. Ook merk ik beter wanneer ik moe ben. Ik ben blij met mijn Squease vest. Ik ben blij dat ik het heb mogen proberen en dat mijn ouders het nu voor mij gekocht hebben. Wel hoop ik dat ik het straks in de zomer maanden net zo makkelijk kan gebruiken als nu. Nu heb ik het altijd aan naar school onder mijn trui. Dan gebruik ik het wanneer ik wil. Wanneer ik thuis ben of met mijn ouders dan gebruik ik het niet. Zij geven mij dan het veilige gevoel wat anders het vest mij geeft.

Delphine (9)

Nieuwsgierig of het drukvest jou ook kan helpen om je minder angstig of gestrest te voelen?

Back To Top